سامانه اطلاعات و اخبار مشاغل ایران

جدیدترین اخبار مربوط به مشاغل را از این بلاگ مشاهده کنید

۸ مطلب در شهریور ۱۳۹۹ ثبت شده است

مروری بر معماری مساجد تاریخی به سبک ایرانی (بخش 2)

مسجد امام اصفهان

مسجد امام اصفهان یکی از زیباترین و برجسته‌ترین آثار معماری ایرانی است. ساخت این بنا که در ضلع جنوبی میدان نقش جهان واقع است از سال 1020 هجری در عصر شاه عباس اول آغاز شد. نام یکی از برجسته‌ترین معماران ایرانی یعنی استاد «علی اکبر اصفهانی» به عنوان معمار مسجد در سردر باشکوهی که با کاشی‌های معرق نفیس آذین شده و در کتیبه‌ای که به خط ثلث بر زمینه‌ای لاجوردی نگاشته شده، به چشم می‌خورد. مسجد امام به شیوه‌ی چهار ایوانی ساخته شده است و در دو سوی شبستان اصلی در جنوب مسجد، دو مدرسه قرار دارد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

مروری بر معماری مساجد تاریخی به سبک ایرانی (بخش 1)

در ایران مساجد زیادی از دیرباز تا الان ساخته شده و در ساخت بعضی از این مساجد معماری بی‌نظیری به کار رفته است که تحسین همگان را به دنبال دارد. مسجد شیخ لطف الله اصفهان، مسجد گوهرشاد، مسجد نصیرالملک شیراز و ... از نمونه های بارز این معماری بی نظیر هستند.

پس از فروپاشی سلسله ساسانیان و ورود اسلام به ایران زمین ساخت مساجد آغاز شد. در سه قرن نخستین حکومت اسلامی در ایران، مساجد به شیوه‌ای بسیار ساده و به پیروی از معماری ساسانی ساخته می‌شد و زادگاه اولین نمونه‌های معماری اسلامی ایران در خراسان بوده است. با ما همراه باشید تا برخی از این مساجد را بصورت مختصر مرور کنیم.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

بازسازی مطب دندانپزشکی و طراحی کلینیک مدرن

در این بخش قصد داریم به بررسی بازسازی مطب دندانپزشکی با عنوان Digital Dental Clinic TEFI بپردازیم. این پروژه، طراحی مجدد یک فضای درمانی با محوریت تبدیل یک کلینک قدیمی به یک فضای مدرن بوده است.

کلینک Digital Dental Clinic TEFI در شهر کیو، پایتخت کشور اوکراین واقع شده است و کار طراحی داخلی مجدد و بازسازی، توسط استودیو اوکراینی SOESTHETIC GROUP صورت گرفته است. این پروژه در سال ۲۰۱۶ انجام شده است. همانطور که اشاره شد، این پروژه، تبدیل یک فضای قدیمی، به یک کلینیک مدرن بوده است. فضایی که در آن ارباب رجوع حس خوبی از حضور را تجربه نماید. در ادامه توضیحات مربوط به دیزاین این کلینیک که توسط معمار ارائه گردیده است را مطالعه خواهید نمود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

خرید پمپ آب خانگی چه مزایایی دارد؟

خرید پمپ آب خانگی و عملکرد اصلی پمپ آب خانگی معمولاً یک پمپ کوچک است و به عنوان پمپ برقی خانگی یا یک پمپ آب خانگی کوچک نیز شناخته می‌شود، امری مهم است. کارکرد پمپ آب خانگی تأمین آب برای اهداف مختلف برای کاربران ساختمانها اعم از مسکونی، صنعتی و غیره است.

خرید پمپ آب خانگی این بخش از آب را با فشار مورد نیاز ما تأمین می‌کنند و آن را به طبقات فوقانی منتقل می‌کنند به همین دلیل باید از پمپ‌هایی با ظرفیت‌های مختلف متناسب با مساحت ساختمان استفاده شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ساختمان مورد نظر، ادامه مطلب را بخوانید تا اطلاعات لازم در ان زمینه را کسب کنید.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

تاریخچه اولین حمام ها

گرمخانه

گرمخانه، فضای اصلی حمام را تشکیل می دهد. حوضچه ای پر از آب ولرم در نزدیکی ورودی گرمخانه قرار داشت که چاله حوض نامیده می شد، تازه واردان پاهای خود را در آن برده و شست و شو می‌دادند. در سطح هم کف،در مدخل ورودی به گرمخانه که کف حمّام بود، با تخته سنگ های یکنواخت و زیبایی سنگفرش شده بود که عموماً دارای چند ستون سنگی و سقف گنبدی طاق و چشمه بود. در سقف هر طاق تعداد زیادی شیشه بود. در کنار سنگفرش های کف حمّام جوی های کوچک شیب‌داری قرار داشت که از سنگ ساخته شده بود و فضولات و آبهای اضافی را به خارج و فاضلاب حمل می‌کرد. خزینه‌ها مقابل درب ورودی گرمخانه ساخته می‌شد و برای بچه‌ها آب ولرم و برای بزرگ ترها آب گرم داشت.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

بنای حمام، نشان تمدن و یک جانشینی

تاریخچه اولین حمام ها

تاریخچه اولین حمام ها در خارج از ایران طبق اسناد کتبی موجود، به بیش از دو هزار سال پیش از میلاد عیسی مسیح (ع) برمی گردد. به استناد کتب تاریخی موجود، جزیره ای به نام کرت دو هزار سال پیش از میلاد مسیح از چنان تمدن والایی برخوردار بود که تمامی منازل مسکونی (اعم از خانه ثروتمندان و فقرا) مجهز به حمام آب گرم روان بودند.

حمام، در تاریخ ایران قدمتی سه هزار ساله دارد. نظافت و پاکیزگی از دیرباز جزو اصول و آیین اعتقادی و مذهبی ایرانیان به شمار می رفت. غسل کردن در آیین زرتشتی، یکی از شروط شرکت در مراسم های مذهبی بود. قدمت ساخت حمام در ایران به پیش از دوره فرمانروایی هخامنشیان برمی گردد. پس از اسلام آوردن ایرانیان، حمام کردن به عنوان یکی از فرایض دینی مورد توجه ایرانیان قرار گرفت.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

آشنایی با معماری حبابی

در بیان معماری «حباب، معماری هواست: سازه بادی که با عضو نازکی پوشیده شده و در حفره های ساختمان جای گرفته و سراسر سازه از بالا تا پایین را پوشانده است؛ حباب ها فضای نرمی را در داخل و سازه ی سختی را در خارج به وجود آورده اند که سبب شده فضای موجود و فضای جدید با یکدیگر ترکیب شوند.». ایده ی حباب ها الهام بخش کاربرد خلاقانه ی مصالح بوده تا محیطهای معماری حبابی که تا به حال از لحاظ سازه ای طراحی نشده و یا فاقد کیفیت تجربی هستند.

تاریخچه معماری حبابی

در سال ۱۸۸۷ – نه سال قبل از ساخت نخستین سازه المپیک در آتن توسط فیزیکدان لرد کلوین- چیزی که کلوین از خود پرسید این بود که اقتصادی ترین روش برای تقسیم کردن فضا به سلولهای مساوی چیست تا کمترین سطح در بین آن ها ایجاد شود. کلوین چنین راه حلی را ارایه کرد که سلول ها بایستی همانند حبابهای صابون دارای اشکال چهارده ضلعی باشند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

تاریخچه شکل گیری شهر مسکو به روایت جیمز موریس

در متون تاریخی برای نخستین بار در سال 1147 به مسکو اشاره شده، هر چند چنین به نظر می‌رسد که به علت جاذبه خاص مکانی این شهر که بر روی نقطه مرتفعی در کنار رودخانه مسکوا و مسلط بر آن ساخته شده، می بایستی قدمت شهر بیش از این باشد. در سال 1147 یوری دولگوروکی پرنس سوزدال در زمین‌های مرتفع شمال و ساحل چپ رودخانه مسکوا که 130 فوت از سطح رودخانه ارتفاع داشته و محل تلاقی جریان اصلی مسکوا و یک شاخه فرعی آن نگلینائیا بود، قلعه‌ای بنا نمود. نخستین اسکان این محل، که پیرامون آن در سال‌های 58-1156 پرچینی با چوب بلوط ساخته شده بود، منطقه‌ای به وسعت 10 آکر در غرب این پشته خاکی را اشغال می نمود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰